Inicio | Informi WWF | Triar frigorífic | Triar aire condicionat

En est informi WWF analitza l'oferta d'electrodomèstics de baix consum energètic de 31 marques comercials diferents, que suposen més del 90% del mercat d'electrodomèstics de gamma blanca al nostre país. L'anàlisi s'ha realitzat entre una mostra de més de 2.140 models de frigorífics, congeladors, rentadores, renta-assecadores, assecadores i rentavaixelles, presentant finalment sis classificacions d'eficiència energètica corresponents a cadascun dels sis tipus d'electrodomèstics consultats.

Tenint en compte l'oferta conjunta, el 72% dels models consultats van resultar ser de classe energètica A i el 16,4% de classe B, mentre que els aparells menys eficients (de classe C o inferior) van representar l'11,4% de tota la mostra analitzada, sent la C la classe majoritària.

La distribució per classes energètiques difereix segons la marca comercial i el tipus d'electrodomèstic consultat. Així, és precisament en els aparells de rentat on s'aprecia la major concentració de models de baix consum, entre el 86-88%, i marques com AEG, Ariston, Balay, Bosch, De Dietrich, Candy, Electrolux, Fagor, Lynx, Miele, Samsung, Siemens, Smeg, Teka i Zanussi se situen en els primers llocs del llistat amb les ofertes de rentadores i rentavaixelles més eficients.

Els frigorífics també presenten una elevada presència de models de baix consum (78%), si bé la presència d'aparells amb classes A+ i A++ segueix sent encara molt reduïda en representar tan sols el 14,3% de tots els models de classe A. Liebherr, AEG, Miele, Amana, Electrolux i Maytag són les marques que ofereixen l'oferta de frigorífics més eficient de les 31 marques consultades.

En el cas dels congeladors els models de baix consum representen tan sols el 40,6% de tota la mostra, si bé es troba aquí una qualitat energètica superior, més del 44% són de classe A+ o A++. Les marques en les quals es troben congeladors 100% de classe A so Miele i Electrolux, mentre que Liebherr figura com l'única marca amb models de classe A++, per la qual cosa es converteix en la marca amb l'oferta més eficient.

Finalment, les assecadores i les rentes-assecadores són els dos electrodomèstics en els quals es detecta la menor presència d'equips de baix consum, destacant sobretot les assecadores, amb un 93% de models dins de les classes menys eficients, arribant a aconseguir fins i tot la F.